Web
Analytics

Хари и Меган – Въведение


  •     HybridBooks
  • |
  •   Публикувано на: 2019-10-23
  • |
  •   Преглеждания: 803
  • |
  •   Категория:
  • Откъси

Тази биография завършва моята трилогия за младите кралски особи. Пиша за кралското семейство повече от десетилетие. Всъщност кариерата ми като кралски кореспондент започна през 2003 г., когато срещнах принц Хари. Бях млада репортерка, отговаряща за светските събития, и отразявах парти в „Кенсингтън Руф Гардънс“ в Лондон, когато Хари, който бе организирал свое собствено соаре във ВИП залата, ме покани на своя купон. Ученикът принц, който трябваше да е на училище, твърдо бе решил, че ще се забавлява. Беше привлекателен и симпатичен и в очите му проблясваше непокорно пламъче.

От онзи момент нататък наблюдавах израстването му и видях как се превръща от понякога своенравен принц във впечатляващ млад мъж.

Откак загуби майка си само на дванайсет години, Хари винаги е имал място в нашите сърца. Това е причината всички така добре документирани отклонения от правия път да му бъдат прощавани. От нацистката униформа, с която се появи на рожден ден на свой приятел, до изхвърлянето му от куп нощни клубове, скандалите с папараци и онзи неблагоприличен епизод с голите снимки в Лас Вегас, за които той се извини. Днес, преборил демоните от миналото, той намери съпруга, с която да сподели бъдещето. 

След вихрен романс, започнал след уредена от приятели среща в Лондон, Хари обяви, че ще сключи брак с американската актриса Меган Маркъл. В интервю в деня на годежа им, на 27 ноември 2017 г., в двореца Кенсингтън, Хари казва, че е разбрал, че Меган е „единствената“ още в момента, когато я е видял.

Венчавката им в параклиса „Сейнт Джордж“ на 19 май 2018 г. е исторически момент, наблюдаван от близо два милиарда души по света. Повече от сто хиляди празнуващи заливат улиците на Уиндзор. С присъствието на госпъл хор и афроамерикански епископ церемонията е отклонение от традицията и очарова света. Смята се, че това е кралски съюз, отговарящ на изискванията на двайсет и първи век и повратна точка в монархията. Меган е първата разведена жена от смесен произход, която се свързва чрез брак с кралското семейство, нещо, което само преди десетилетия би било немислимо.

Принцеса Даяна завеща на своите синове да се женят по любов и двамата последваха съвета є. Подобно на брат си Уилям, Хари избра „обикновен“ човек за своя съпруга и има големи надежди, че бракът му ще е щастлив, колкото този на херцога и херцогинята на Кеймбридж.

Още от деня на венчавката херцогът и херцогинята на Съсекс, както вече са известни Хари и Меган, продължават да разчупват модела и, макар и с голямо уважение, да пренаписват кралските правила. С непринудения подход към своите кралски ангажименти, както и към личните каузи, които подкрепят, и двамата доказват, че представляват нова ера в кралския живот. Като американка Меган разшири световния интерес към кралското семейство и вдъхна нов живот на една традиционна институция. Няма съмнение, че сега, с Меган до себе си, Хари е по-щастлив и уверен. Обиколката им в страните от Общността на нациите, отвела ги в Австралия, Нова Зеландия, Фиджи и Тонга само месеци след сватбата, показа колко популярни са двамата на международната сцена. Новината при пристигането им в Сидни, че очакват първото си дете, изстреля популярността им до небесата.

С подготовката за посрещането на първото си бебе и двамата навлизат в следващ етап от съвместния си живот. Напускат апартамента си в двореца Кенсингтън, дома от детството на Хари и лондонската резиденция на херцозите Кеймбридж, за нов живот в Уиндзор.

Хари, който е шести по ред за наследяване на трона, желае да осигури на семейството си живот далече от общественото внимание и след години в сянката на по-големия си брат, сега той е готов да покаже на какво е способен.

Херцогът и херцогинята на Съсекс признават, че им предстои много работа, особено в Общността на нациите, където те желаят да съсредоточат усилията си. Хари и Меган заедно ще играят важна роля в тази обновена, модерна монархия и ги очаква нова, вълнуваща глава от живота.

Коментари:


Започни дискусия...


За да напишете коментар или отговорите моля Влез