Web
Analytics

Племенницата на Ал Капоне разкрива истинската семейна история на големия мафиот


  •     HybridBooks
  • |
  •   Публикувано на: 2021-03-08
  • |
  •   Преглеждания: 2868
  • |
  •   Категория:
  • Новини

„Чичо Ал Капоне“ е единствената достоверна биография на Ал Капоне на световния книжен небосклон

Боготворен от мнозина и същевременно ненавиждан до краен предел от други, Ал Капоне е най-популярният мафиот, издигнал се от дъното до върховете на престъпния свят в Америка по време на Голямата депресия. Капоне, чийто образ широко е експлоатиран от киното, телевизията и специализираната литература, се превръща в мит още приживе, а килията му в легендарния затвор „Алкатрас“ и до днес привлича хиляди туристи годишно.

И макар обществото да е запознато в детайли с деяния като клането на св. Валентин или с филантропските му прояви, когато организира кухни в Чикаго за най-бедните, в „Чичо Ал Капоне“ читателите ще се запознаят с различния Капоне. Не с Ал Убиеца или Ал Мафиота, а с чичо Ал – добродушния роднина, който поставя семейството си на пиедестал. 

Диърдри Ал Капоне е последната жива роднина на гангстера, носеща неговата фамилия. Тя се посвещава на изследване на житейския път на популярния си чичо, смесвайки личните си спомени с фактите, изопачени по един или друг начин от изследователи през последните десетилетия. Диърдри Мари Капоне прекарва целия си живот в интервюта с лели, чичовци и братовчеди, след което написва „Чичо Ал Капоне“ – книгата, в която успява да разкаже какво е да си част от неаполитанската фамилия и как да преживееш страховете на родителите си, прощавайки за позорното петно, което тегне над името Капоне.

„Чичо Ал Капоне“ обхваща периода от ранните години на фамилията, прекарани в неаполитанското селце Ангри в Италия, до последните дни на Ал, в които е повален от сифилиса. Книгата рисува подробен портрет на един от най-влиятелните мъже по онова време в Съединените американски щати и смело може да бъде определена като най-достоверния източник на информация за живота на Белязания.

За авторката

Диърдри Мари Капоне е родена през 1940 г. в голямо италианско семейство в Чикаго. Неин дядо е Ралф Капоне – брат на Обществен враг №1 Ал Капоне. Когато Диърдри е на 10, нейният баща се самоубива, не понасяйки тежестта на фамилното име, което носи.

През 1957 г. Диърдри, тогава на 17-годишна възраст, е уволнена от застрахователната компания, където работи като секретарка, и то не заради друго, а защото е Капоне. Именно фамилията ѝ действа като своеобразен морален щит и тя години наред крие истинската си самоличност, докато не написва „Чичо Ал Капоне“ – разказ на последния жив роднина на легендарния мафиот, съхранил истински спомени за престъпния бос. Страховитите истории се допълват и от поредица непубликувани до този момент снимки от архивите на семейство Капоне.

Освен смразяващите читателската кръв разкази от първо лице книгата предлага и автентичните любими рецепти на Ал Капоне, обилно полети с доматен сос и поръсени с качествено грана падано.

„Чичо Ал Капоне“ ще бъда налична във варианти с твърди и меки корици във всички книжарници в страната от 10 април 2021 г., а предварителните поръчки вече са обявени на уебсайта на издателството – https://hybridbooks.eu.


Свързани продукти:

Коментари:


Започни дискусия...


За да напишете коментар или отговорите моля Влез